Menu

Een groene werkplek brengt sfeer én is goed voor de gezondheid. Maar hoe kiest u de juiste beplanting en weet u welke planten u het beste op uw kantoor kunt plaatsen? En wat zijn belangrijke punten om rekening mee te houden? In dit artikel geven we tips voor planten op uw kantoor zodat u passende planten kunt kiezen.

Keuzehulp bij het kiezen van interieurbeplanting

Er zijn tal van zaken om rekening mee te houden bij het selecteren van beplanting voor op uw werkplek. Heeft u al nagedacht over de onderstaande punten?

 • Hoe kunt u de ruimtes die u heeft optimaal benutten qua beplanting?
 • Welke planten zijn gemakkelijk te verzorgen op kantoor?
 • Welke planten leveren de meeste gezondheidsvoordelen op?
 • Welke planten kunt u het beste combineren met elkaar?
 • En natuurlijk: wat wilt u uitstralen met de interieurbeplanting?

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw kantoor van beplanting te voorzien. Zit het hem voor u vooral in sfeer en uitstraling? Waarbij planten bijvoorbeeld geselecteerd worden op basis van esthetische waarde. Of kiest u voor planten omdat het uw medewerkers diverse gezondheidsvoordelen oplevert? Zoals een verbeterde luchtkwaliteit en het verminderen van stress. Het is belangrijk om voor uzelf helder te krijgen wat u wilt.

Uw ruimte optimaal benutten

Een kantoor vol bureaus en computerschermen voelt ongezellig aan. Planten verhogen de sfeer en een groene werkplek zorgt voor een rustige en gezonde uitstraling. Het team van Roessink helpt u graag met het samenstellen van de beste beplanting om uw kantoor om te toveren tot een groene en gezonde werkomgeving. Hierbij houden we sterk rekening met de grootte en indeling van de ruimte(s). In het interieurbeplantingsplan kiezen we altijd voor het praktisch benutten van elke ruimte, zodat er de juiste balans ontstaat tussen groen, sfeer en werkbaarheid. Natuurlijk volledig afgestemd op uw wensen.

Kies voor makkelijke planten op uw kantoor

Heeft u groene vingers of juist helemaal niet? In de praktijk kiezen veel mensen voor kantoorplanten die makkelijk te verzorgen zijn. Deze planten zijn het meest onderhoudsvrij en worden daarom veel gekozen om kantoren op te fleuren:

 • Yucca
 • Cactus
 • Sanseviera
 • Dracaena
 • Kentia palm

We hebben alle verzorgingstips voor deze kantoorplanten op ’n rij gezet. Wilt u er altijd zeker van zijn dat uw interieurbeplanting goed verzorgd wordt? U kunt het onderhouden van uw beplanting uitbesteden. Het team van Roessink komt structureel langs om uw kantoorplanten te snoeien én water en voeding te geven. Op deze manier weet u dat uw interieurbeplanting altijd op de juiste manier onderhouden wordt.

Planten op kantoor verbeteren de gezondheid

We kunnen er kort en krachtig over zijn: planten op de werkvloer hebben een positieve invloed op de gezondheid van medewerkers. Dit zijn de effecten en laten het verschil zien tussen werkruimten mét en zonder beplanting:

 • Een betere luchtvochtigheid: planten zorgen voor een toename van 5 tot 17%
 • Minder gezondheidsklachten: planten reduceren oogirritatie (52%), ademhalingsklachten (43%), longaandoeningen (12%) en astmatische klachten (9%).
 • Daling van het ziekteverzuim: planten in een werkruimte resulteert in 20% minder ziekmeldingen.
 • Betere temperatuurverdeling: planten op de werkvloer zorgen ervoor dat mensen het minder snel als té warm of koud ervaren.
 • Aangename werkplek: beplanting heeft een positief effect op de sfeer binnen een werkplek (stijging van 26%).
 • Verbeterde welzijn van medewerkers: mensen herstellen sneller van stress en hebben een betere gemoedstoestand dankzij planten op kantoor.
 • Meer productiviteit en creativiteit: mensen zijn productiever, creatiever en meer geconcentreerd (stijging 15,3%) dankzij planten op kantoor.

Hier leest u alle gezondheidsvoordelen van interieurbeplanting op het kantoor. En naast het verbeteren van de gezondheid, dragen planten ook hun steentje bij in het verhogen van het werkgeluk van medewerkers. Welke zes manieren dit zijn, leest u hier.

Wat zijn de best passende planten voor mijn kantoor?

Nu we weten welke planten de meeste gezondheidsvoordelen opleveren en het makkelijkst te verzorgen zijn, weet u welke planten wij aanraden om in uw interieurbeplanting op te nemen. Maar hoe kunt u het groen in uw kantoorruimte het beste indelen? Welke combinaties kunt u maken en hoe past dit bij hetgeen u wilt uitstralen?

1. Bepaal de juiste standplaats

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is de standplaats van de beplanting. Sommige planten gaan juist ontzettend goed op zonlicht terwijl andere juist beter presteren in de schaduw. Breng in kaart wat de verschillende standplaatsen worden voor uw beplanting en in hoeverre zonlicht op elke plek een rol speelt. We raden aan om dit als leidende factor aan te houden bij het indelen van de beplanting binnen uw kantoorruimte.

2. Grote kamerplanten in uw kantoor

Het is helemaal van deze tijd: een grote groene kamerplant. Ze zijn ideaal om lege hoeken in het kantoor op te vullen. Door bewust af te wisselen tussen hoge planten in een lage pot met bredere planten in een hoge pot, creëert u meer dynamiek en ontstaat er een speels effect. De Kentia palm en Areca palm zijn voorbeelden van geschikte grote planten.

3. Genoeg ruimte voor kleine kamerplanten

Kleine planten nemen vanzelfsprekend minder ruimte in beslag en zijn dus ook op meerdere plekken in te passen. Op bureaus, kasten, planken en vensterbanken of andere leuke hoekjes in uw kantoorruimte. Een belangrijke raadgever hierbij is ook weer de hoeveelheid zonlicht die de plantjes krijgen én in hoeverre ze daar tegenkunnen.

4. Combineren van kantoorplanten

Laten we het goede nieuws maar direct delen: bij het combineren van planten kunt u écht alle kanten op. Nagenoeg alle combinaties zijn mogelijk en u heeft daar dus volledig de vrije hand in. Door af te wisselen in soorten planten en potten ontstaat er al snel een mooie variatie. Kies daarbij vooral ook tussen afwisseling in type plant: tussen rustige bladplanten en unieke bladtekening, tussen grote en kleine planten en bijvoorbeeld tussen planten met grote of kleine bladeren.

Hulp nodig bij het bepalen van uw interieurbeplanting?

Het team van Roessink staat u graag bij om de best passende planten te selecteren voor uw kantoor. Juist om ervoor te zorgen dat het een mooi geheel wordt waarmee u de gewenste uitstraling realiseert. Neem contact met ons op om het beste beplantingsplan te maken, afgestemd op uw wensen.

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menzis Wageningen
Project

Menzis Wageningen

Als een kantoor compleet op de schop gaat, dan kan ook de interieurbeplanting niet achterblijven.

Samen zoeken we de interieurbeplanting uit zodat het naar uw smaak en wens is.

Contactformulier
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactgegevens

Keijenborgseweg 2a | 7021 KP Zelhem | The Netherlands
0314 – 34 52 14 | E info@roessink.com

 • Nieuwsbrief

  Updates ontvangen? Ontvang maximaal 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.