Menu

Dat planten op kantoor voordelen bieden is ongetwijfeld bij veel mensen bekend. Maar waarom planten op kantoor? Interieurbeplanting verhoogt de sfeer en heeft een positief effect op de gezondheid. Als we kritisch kijken: wat maakt nu dat groen zo goed is? En hoe past u interieurbeplanting nu op de beste manier in de inrichting van uw kantoor? In dit blog leest u zes voordelen van wat interieurbeplanting in uw kantoor u oplevert én hoe het uw werknemers gelukkiger maakt.

1. Planten brengen sfeer en stimuleren creativiteit

Hoe lekker is het als een werkplek sfeervol is. Grote kans dat dit geboost wordt als er kantoorbeplanting aanwezig is. Hoe meer groen, hoe meer gezelligheid. En zeg nou zelf, planten in kantoor werken inspirerend, nietwaar? Mensen kijken namelijk liever naar leuke beplanting dan naar grijze, kale muren. De creativiteit wordt hierdoor aangewakkerd. Planten verbeteren de concentratie en verhogen productiviteit. Er ontstaat meer rust in het hoofd en daardoor een beter functioneren. Het blijkt dat werknemers hun werkplek met beplanting voor 26% meer zien als aantrekkelijk.

2. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe hoger de productiviteit

Een slechte luchtkwaliteit binnen het kantoor kan serieuze klachten veroorzaken. Denk aan problemen met ademhaling, droge ogen en droge huid. Zodra de binnenlucht niet bevochtigd wordt, nemen deze symptomen toe. Die een aanzienlijke invloed op de productiviteit van werknemers kan hebben. De ideale luchtvochtigheid van het binnenklimaat ligt tussen de 40% en 60%. In veel kantoren ligt deze standaard te laag. En daarom bieden kantoorplanten hoop. Zodra u beplanting in uw interieur opneemt verhoogt de luchtvochtigheid tot 17%. Lees hier meer over luchtzuiverende planten voor kantoor.

3. Sneller herstellen van stress

Werken op kantoor kan stressvolle situaties veroorzaken. Sowieso stijgt het aantal stress gerelateerde klachten onder werknemers in Nederland. Kantoorplanten zorgen echter dat mensen sneller herstellen van vermoeidheid en overbelasting. Mensen vinden namelijk eerder hun rust. De verbeterde luchtkwaliteit van planten op kantoor en het gevoel van een natuurlijke omgeving verhogen het welzijn van medewerkers met 15%.

4. Altijd een aangename temperatuur

Is het in de zomer altijd ontzettend heet en in de winter juist koud? Het is prettig als de temperatuurverdeling in het kantoor meer geleidelijk verdeeld zou zijn. Wist u dat planten in het kantoor zorgen voor meer aangename temperaturen. Werknemers ervaren de temperatuur in een ruimte dan minder snel als té warm of té koud.

5. Planten absorberen geluid

Is het gehorig op de werkvloer? Zeker in kantoortuinen kan het druk en rumoerig zijn. Telefonerende collega’s of koffieautomaat gesprekken, medewerkers kunnen snel afgeleid zijn. Groene planten in het kantoor zorgen voor een betere akoestiek. Planten kunnen geluid absorberen en daarmee dempen. Het gaat hier met name om grote planten met grote bladeren. De betere akoestiek brengt rust in de werkomgeving. Vanzelfsprekend draagt dit vervolgens bij aan een hogere productiviteit en concentratie. Naast grote planten, kunnen plantenwanden ook interessant zijn vanwege hun dempende werking.

6. Meer planten, minder zieken

Uit onderzoek is gebleken dat een groene werkvloer op termijn leidt tot 20% minder ziekteverzuim. Mensen melden zich minder vaak ziek: 1,6 ziektedag per jaar. Dit is te danken aan de verhoogde sfeer, toegenomen welzijn, sneller herstel van stress en meer aangename werkomgeving. Dit kwam naar voren uit het wetenschappelijk onderzoek vanuit de Universiteit van Wageningen1. Wilt u weten welke bewezen gezondheidsvoordelen planten op kantoor hebben? Die leest u hier.

Kies de juiste interieurbeplanting voor uw bedrijf

Dat kantoorplanten voordelen bieden voor uw bedrijf en medewerkers zal op dit punt wel ingedaald zijn. Overweegt u om beplanting aan uw interieur toe te voegen? Dan is de meest voor de hand liggende vraag: hoe kies ik de juiste interieurbeplanting voor mijn kantoor? Planten zijn er immers in alle soorten en maten. Van kantoorplanten en roomdivider planten tot aan moswanden en plantenwanden.

Om tot een perfect passend beplantingsplan te komen is het slim om rekening te houden met enkele facetten. Wat wilt u als bedrijf uitstralen? Hoe groot zijn de ruimtes waar het om gaat? Welk doel wordt er met het toevoegen van de planten nagestreefd? Of het nu gaat om een kantoorruimte, bedrijfspand, hotel of andere zakelijke ruimte, een specialist in interieurbeplanting creëert voor u de gewenste groene en gezonde binnenruimte.

Creëer de sfeer die bij u past

Elke plant heeft zijn eigen kleur, geur, vorm en omvang. Door de juiste beplanting samen te stellen ontstaat de ideale werkomgeving voor u, uw medewerkers en bezoekers. Met onze groene oplossingen is het eenvoudig om een prettige sfeer te creëren. De specialisten van Roessink Interieurbeplanting adviseren, ontwerpen en leveren u alle producten die in uw beplantingsplan staan. Wij kiezen altijd voor een pragmatische aanpak, waarbij wij uw wensen centraal staan.
Plan een adviesgesprek in met onze specialisten in interieurbeplanting.

 

Bronnen:

1 https://www.wur.nl/nl/show/minder-ziekteverzuim-op-de-werkvloer-neem-een-plant.htm

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menzis Wageningen
Project

Menzis Wageningen

Als een kantoor compleet op de schop gaat, dan kan ook de interieurbeplanting niet achterblijven.

Samen zoeken we de interieurbeplanting uit zodat het naar uw smaak en wens is.

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactgegevens

Keijenborgseweg 2a | 7021 KP Zelhem | The Netherlands
0314 – 34 52 14 | E info@roessink.com

  • Nieuwsbrief

    Updates ontvangen? Ontvang maximaal 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.