Menu

Groene wanden: verticale tuinen als luchtverversers

De vooruitstrevende architect weet wel raad met groene wanden. Deze verticale tuinen passen perfect in de ambitie voor meer groen in de gebouwde omgeving. Een ambitie die wij ondersteunen. Dat doen we onder andere via onze verbondenheid met NL Greenlabel.

De voordelen van plantenwanden zijn:

 • Weinig ruimte nodig door de verticale toepassing
 • Een positief effect op uw binnenklimaat
 • Minder ziekteverzuim
 • Filteren vervuilde lucht en het produceren van zuurstof
 • Verbeteren van de akoestiek in drukke kantoorruimtes of centrale hallen.

Onze eigen Oasis Living Green Wall

We ontwikkelden een groene-wand-systeem genaamd de Oasis Living Green Wall. Dit product is het eindresultaat van uitgebreide tests van verschillende systemen. Het is daarom hét antwoord op uw vraag naar duurzame en verbluffend mooie groene wanden. En dit allemaal tegen een vlijmscherpe vierkantemeterprijs. Vraag naar de mogelijkheden of blader bijvoorbeeld eens door onze brochure. Bekijk daarnaast ook onze moswanden. Met deze op maat gemaakte moswanden haalt u de jungle op spectaculair wijze in uw kantoorruimte. Moswanden gelden als de ultieme verbinder van binnen en buiten. Bovendien zien ze ook nog eens gaaf uit!

Groene wanden, hoe werkt het systeem?

Het systeem bestaat uit elementen van 29,8 x 18,6 cm. Elk element is gemaakt van gerecyclede luiers. Luiers?  Ja, een 100% duurzame oplossing dus. Hierbij zijn de elementen voorzien van losse potjes. Daarom vervangt u in tegenstelling tot andere systemen uw planten heel eenvoudig. Via een druppel-leiding worden de elementen voorzien van een nauwkeurig gedoseerde hoeveelheid water. Aan de onderkant van de plantenwand zit een goot die is aangesloten op een afvoer waardoor overtollig water direct weg loopt. Kortom, een uniek systeem op het gebied van interieurbeplanting.

De toepassing van groene wanden

De Oasis Living Green Wall installeren we op elke ondergrond. Dit kunnen bijvoorbeeld betonnen of houten wanden zijn. Bovendien kunnen ook systeemwanden de groene plantenwanden dragen. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op. Wij demonstreren het graag op uw locatie zodat u zelf de mogelijkheden kunt ervaren. Daarnaast kunt ook eens naar onze reeds gerealiseerde projecten kijken.

Meer weten?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bayerische Staatskanzlei
Project

Bayerische Staatskanzlei

Roessink heeft deze steriele kamer in het Bayerische Staatskanzlei omgetoverd in een kamer vol met groen!

De positieve effecten van interieurbeplanting

Een investering in een groene werkplek verdient zich terug door een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Lees meer
Contactformulier
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactgegevens

Keijenborgseweg 2a | 7021 KP Zelhem | The Netherlands
0314 – 34 52 14 | E info@roessink.com

 • Nieuwsbrief

  Updates ontvangen? Ontvang maximaal 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.