Menu

Groene wanden. Een innovatie en verticale tuin als natuurlijke luchtververser.

Breng gezondheid en een groene sfeer naar uw kantoorruimte. Groene plantenwanden zorgen voor een schonere omgeving en geven daarnaast een natuurlijke look. Een vooruitstrevende architect weet wel raad met innoverende plantenwanden. Deze verticale luchtverversers passen perfect in de ambitie voor meer groen in een bebouwde omgeving. En deze ambitie is er één die wij van Roessink Interieurbeplanting alleen maar ondersteunen. Dit doen wij onder andere via onze verbondenheid met NL Greenlabel. Naast het plaatsen van groene wanden zorgen wij ook voor het volledige onderhoud. Zo kunt u maximaal genieten van het groen om u heen.

De voordelen van groene wanden

Plantenwanden worden steeds populairder. Naast het feit dat het er mooi uitziet, kent een groene plantenwand vele voordelen. Daarom zetten wij er graag een paar voor je op een rijtje.

1. Een groene wand heeft weinig ruimte nodig.

Waar wij ons voornamelijk horizontaal verplaatsen, heeft een groene wand alleen horizontaal ruimte nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bestaande wanden van een kantoorruimte. Een grijze muur toveren wij zo om in een natuurlijke en verfrissende plantenwand.

2. Het heeft een positief effect op uw binnenklimaat.

Planten zuiveren de lucht. Dat doen ze niet alleen buiten maar ook binnen. Hierbij maken we gebruik van de hoogste kwaliteit planten die ervoor zorgen dat uw lucht blijvend gezuiverd wordt.

3. Natuurlijke filtering.

Omdat wij gebruik maken van echte en levende planten, wordt uw vervuilde lucht continue gezuiverd. Ze verlagen de concentratie van koolstofdioxide waarbij continue verse zuurstof wordt geproduceerd. Hierdoor hoeven uw medewerkers niet in vervuilde lucht te werken.

4. Minder ziekteverzuim.

Uw lucht is schoner. Dit betekent dat het ziekteverzuim op uw werkvloer afneemt en het gevoel van welzijn zal toenemen. Een groene omgeving biedt een ontspannen gevoel en geeft minder stress.

5. Akoestische voordelen.

De akoestiek op een kantoor. Het is en blijft een veel voorkomend probleem in de meeste kantoorruimten. Met een plantenwand verbeterd u op een natuurlijke manier de akoestiek in een drukke ruimte of een centrale hal. Een bijkomend

Onze eigen Oasis Living Green Wall.

Wij ontwikkelden een eigen groene-wand-systeem genaamd de Oasis Living Green Wall. Dit product is het eindresultaat van uitgebreide tests van verschillende groene systemen. Het is daarom hét antwoord op uw vraag naar duurzame, verbluffende en mooie groene wanden. En dit allemaal tegen een vlijmscherpe vierkantemeterprijs. Vraag naar de mogelijkheden of blader bijvoorbeeld eens door onze brochure. Bekijk naast de groene wand ook eens naar onze moswanden. Deze worden vaak in combinatie met plantenwanden geplaatst. Met deze op maat gemaakte moswanden haalt u de echte jungle op spectaculaire wijze in uw kantoorruimte. Moswanden gelden als de ultieme verbinder van binnen en buiten. Bovendien zien ze ook nog eens gaaf uit!

Groene wanden, hoe werkt het systeem?

Het systeem bestaat uit elementen van 29,8 x 18,6 cm. Elk element is gemaakt van gerecyclede luiers. Luiers?  Ja, een 100% duurzame oplossing dus. Hierbij zijn de elementen voorzien van losse potjes. Daarom vervangt u in tegenstelling tot andere systemen uw planten heel eenvoudig. Via een druppel-leiding worden de elementen voorzien van een nauwkeurig gedoseerde hoeveelheid water. Aan de onderkant van de plantenwand zit een goot die is aangesloten op een afvoer waardoor overtollig water direct weg loopt. Kortom, een uniek systeem op het gebied van interieurbeplanting. Een systeem die eenvoudig in gebruik is en uw ruimte optimaal gezuiverd blijft worden. Naast de installatie nemen wij ook graag het onderhoud op ons. Zo heeft u bijna geen omkijken naar uw groene plantenwand!

De toepassing van groene wanden

De Oasis Living Green Wall installeren we op elke ondergrond. Dit kunnen bijvoorbeeld bestaande betonnen en grijze kantoormuren zijn. Wilt u liever een houten wand creëren op een plek die u het beste uitkomt? Natuurlijk behoort dit ook tot de mogelijkheden. Bovendien kunnen ook systeemwanden de groene plantenwanden dragen. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op. Wij demonstreren onze producten graag op locatie zodat u zelf de mogelijkheden van onze producten kunt ervaren. Daarnaast kunt ook eens naar onze reeds gerealiseerde projecten kijken. Zij kunnen u een goed beeld geven van wat wij voor u kunnen betekenen.

Brochure

Download hier onze brochure: Oasis Living Green Wall (pdf) en kijk daarnaast eens naar de veelgestelde vragen over groene wanden. Kortom, wij kijken er naar uit om met u in contact te komen.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bayerische Staatskanzlei
Project

Bayerische Staatskanzlei

Roessink heeft deze steriele kamer in het Bayerische Staatskanzlei omgetoverd in een kamer vol met groen!

De positieve effecten van interieurbeplanting

Een investering in een groene werkplek verdient zich terug door een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Lees meer
Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactgegevens

Keijenborgseweg 2a | 7021 KP Zelhem | The Netherlands
0314 – 34 52 14 | E info@roessink.com

  • Nieuwsbrief

    Updates ontvangen? Ontvang maximaal 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.