Menu

Zoekt u makkelijke planten voor op uw kantoor? Veel mensen zien de meerwaarde van kantoorbeplanting. Ze zuiveren namelijk de lucht en verbeteren de luchtvochtigheid. Waardoor er een gezondere werkomgeving ontstaat. Maar welke planten zijn geschikt voor kantoor? En welke planten zijn makkelijk te onderhouden? Want vaak willen mensen dat de kamerplanten onderhoudsvriendelijk zijn en niet teveel aandacht vragen.

In dit artikel vertellen we wat de beste planten voor op kantoor zijn. En we leggen uit waar u op moet letten bij deze kantoorplanten.

Planten geschikt voor kantoor

Kantoorplanten fleuren de werkplek op. Ze brengen namelijk sfeer en dragen bij aan een duurzame uitstraling. Maar daarnaast zorgt interieurbeplanting voor een betere en gezondere werkomgeving. Dit komt door de luchtzuiverende eigenschappen van planten én het feit dat zij de luchtvochtigheid verbeteren. Mensen ervaren minder last van hoofdpijn en droge ogen en ze worden bijvoorbeeld minder snel ziek. En kantoorplanten verhogen de creativiteit en concentratie van medewerkers.

Dit zijn makkelijke planten voor op kantoor

Veel bedrijven houden bij hun selectie van kantoorbeplanting rekening met het onderhoud. Ze willen graag een groene werkvloer, maar beperken het onderhoud het liefst zo veel mogelijk. Begrijpelijk, want zo kunt u meer tijd besteden aan uw dagelijkse werkzaamheden. We hebben de beste planten voor op kantoor op een rij gezet. We richtten ons hierbij op onderhoudsvrije planten.

1. Yucca

Een meer dan geschikte plant voor op kantoor is de Yucca of Palmlelie. De lange, puntige bladeren en dikke stam geven de Yucca een bijzondere uitstraling. Het eigen waterreservoir zorgt ervoor dat de Yucca zelfstandig water opslaat in zijn stam. Dit reservoir is zeer duurzaam, want de Yucca verbruikt steeds slechts kleine hoeveelheden water.

Vergeet u een aantal keer om deze palmlelie water te geven? Geen probleem, dankzij het reservoir is de Yucca hier tegen bestand. Zorg er wel voor dat u de grond, tussen het water geven door, volledig laat opdrogen. Daardoor blijven de wortels gezond en overleeft de Yucca nagenoeg alles.

2. Cactus

Wanneer iemand het over makkelijke kamerplanten heeft, dan komt de cactus altijd als een van de eersten naar boven. De cactus is een plant die bij uitstek weinig onderhoud vraagt. De plant kan wekenlang zonder water en het maakt in feite niet uit of hij vol in de zon of schaduw staat. Van oorsprong komen cactussen uit de woestijn, wat aangeeft dat ze wel wat kunnen verdragen.
Belangrijk om bij cactussen rekening mee te houden: geef de cactus bij zonnig weer water en laat vervolgens de grond bijna volledig uitdrogen. Het seizoen van de cactus bepaalt hoe lang hier tussen zit. Het aanbod qua cactussen is zeer groot, ze komen in alle soorten en maten. Er zit dus ongetwijfeld een mooie kantoorplant voor u tussen.

3. Sanseviera

De Sanseviera staat steevast hoog op de lijst van makkelijke kantoorplanten. Deze stekelige plant heeft een puntige vorm die op een menselijke tong lijkt. De Sanseviera gaat goed op zowel een donkere als lichte standplaats. En kan daarnaast ook wekenlang zonder water. Ze zijn dus erg makkelijk te verzorgen. De Sanseviera is een sterke plant die een lichte voorkeur heeft voor lichte plekken.

Qua verzorging is er een verschil in seizoenen. In de zomer geeft u deze kamerplant één keer per twee weken water. In de winter ligt de frequentie op eens per zes á acht weken. Maar feit is: de Sanseviera is een makkelijke plant die goed tot zijn recht komt in uw kantoor.

4. Dracaena

Dracaena staat ook wel bekend als de drakenboom. En het vormt een goede keuze als u een onderhoudsvriendelijke plant zoekt. De dracaena vraagt namelijk minimale verzorging. U hoeft slechts sporadisch water te geven en heeft aan matig licht voldoende. Dankzij de lange bladeren, die wel een meter kunnen worden en in allerlei kleuren bestaan, is de drakenboom prachtig.

Het vermogen om een lage luchtvochtigheid van de dracaena maakt het een geschikte plant voor op kantoor. Kijkend naar verzorging dan vraagt deze plant om weinig aandacht. In de winter hoeft deze plant maar eens per maand water gegeven te worden. In de zomer ligt de frequentie op één keer per twee weken.

5. Kentia palm

De veelzijdige Kentia palm komt in een kantoor op verschillende plekken goed tot zijn recht. In hoeken met veel zonlicht, maar juist ook op plaatsen waar het wat donkerder is. Deze palm is zeer gemakkelijk te verzorgen en daarom ook populair als kantoorplant. Deze tropische plant is geschikt als decoratie en werkt absoluut sfeerverhogend.

De Kentia palm heeft niet veel voeding nodig en groeit vrij langzaam. Door wat voeding bij het water te doen blijft de palm er goed uitzien. Een goede graadmeter is om in de gaten te houden hoe snel de grond droog is. In de zomer geef je de palm een keer per week water, in de winter ligt dit op een keer per twee weken.

Niet zelf aan de slag? Besteed interieurbeplanting uit

Weet u niet waar u moet beginnen om de beste kantoorplanten te kiezen? Roessink helpt u graag door de volledige interieurbeplanting voor uw kantoor of pand uit handen te nemen. Zo bent u verzekerd van een collectie van gezonde én onderhoudsvriendelijke planten, die ook perfect bij elkaar passen. Hierbij kijken de specialisten van Roessink ook goed naar uw wensen.

Uw kantoorplanten altijd goed onderhouden?

Wilt u zelf geen omkijken hebben naar uw kantoorbeplanting? Dan is het slim om dit over te dragen aan de interieurspecialisten van Roessink. Dit betekent dat u dit volledig los kunt laten en u kunt richten andere zaken. Onze medewerkers komen in Nederland, België en Duitsland graag bij u langs om wekelijks uw kantoorplanten te verzorgen. Zo geven we planten de juiste hoeveelheid water en snoeien we de planten. We bespreken graag de mogelijkheden om een passend onderhoudsplan overeen te komen.

Maandelijks onderhoud van makkelijke kantoorplanten

Voor sommige klanten zijn de beste planten voor op kantoor de planten die makkelijk te onderhouden zijn. Bij de projectontwikkelaar VORM Rotterdam is het kantoor omgetoverd tot een groene ‘Urban Jungle’. We wilden een oase van groen creëren. Elke maand gaat het team van Roessink langs om deze jungle netjes te onderhouden.

Wilt u makkelijke planten op uw kantoor?

Wanneer u een groene en gezonde werkomgeving wilt creëren bieden kantoorplanten een uitkomst. Het team van Roessink helpt u om een beplantingsplan te maken zodat u de juiste mix heeft van mooie, gezonde en makkelijke planten heeft. Wilt u sparren over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

 

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactgegevens

Keijenborgseweg 2a | 7021 KP Zelhem | The Netherlands
0314 – 34 52 14 | E info@roessink.com

  • Nieuwsbrief

    Updates ontvangen? Ontvang maximaal 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.