Menu

Het kantoor dient vaak als ontmoetingsplek en wordt steeds vaker als belevingslocatie ingezet. Het is dan ook de perfecte plek om de merkbeleving van uw bedrijf extra te laden. Dit doet u door de huisstijl en merkwaarden in grote en kleine details terug te laten komen. In dit artikel laten we zien hoe interieurbeplanting hier aan bij kan dragen.

Hoe u dat kunt doen? Hier delen we alvast enkele voorbeelden:

1. Een moswand met uw logo erin verwerkt

2. Planten die passen bij de kleur, vorm of stijl van uw bedrijf

3. Interieurbeplanting die past bij uw merkwaarden

Het kantoor als visitekaartje

Uw bedrijfspand of kantoor zijn letterlijk het visitekaartje voor uw bedrijf. In de eerste plaats voor de medewerkers die er elke dag aanwezig zijn, maar natuurlijk ook voor de klanten die u ontvangt. In die zin is uw kantoor een canvas waar u het perfecte plaatje kunt schilderen over uw bedrijf. Wat wil u uitstralen? Wanneer u helder heeft waar uw bedrijf voor staat, welke merkwaarden u wil uitdragen en welke huisstijl daarbij past, kunt u dit terug laten komen in uw bedrijfspand of kantoorruimte. Mensen worden daardoor eerder meegenomen in het merkverhaal van uw bedrijf. We leggen uit hoe beplanting hierin van waarde kan zijn.

Valt er nog wat te beleven?

Steeds vaker worden kantoren ingericht als een belevingslocatie. Het is een natuurlijke ontwikkeling. Sinds de pandemie is thuiswerken een gemeenschappelijk goed geworden. Dat maakt dat bedrijven hun kantoren meer inzetten als ontmoetingsplek. Medewerkers werken in de regel meer thuis en gebruiken het kantoor voor de verbinding met hun collega’s. Bedrijven als Coolblue en Google hebben de inrichting van hun kantoren al volledig op de schop gegooid. Het draait daarbij om beleving. Ze vergroten hun merkwaarden uit en proberen creativiteit te stimuleren. Door speelse elementen te integreren. Denk aan glijbanen op de werkvloer en vergaderruimtes ingericht met Jungle of Tetris thema’s. En ook kantoorplanten vergroenen de werkvloer aanzienlijk.

Het gebouw of het kantoor waarin een bedrijf gevestigd is behoort tot de corporate identity van een bedrijf. Het standaard kantoor zal steeds verder naar de achtergrond verdwijnen. Daar ontstaat meer ruimte voor het merkverhaal en de beleving op de kantoorlocatie. We laten u zien hoe interieurbeplanting hierin een rol kan spelen.

De meerwaarde van planten op uw kantoor

Laten we direct met de deur in huis vallen: meer groen op de werkvloer is goed. Planten brengen meer sfeer en dragen bij aan een gezonde, frisse en dynamische uitstraling van uw kantoor. Los daarvan, planten op kantoor hebben positieve effecten op het welzijn van uw medewerkers. Planten verhogen de luchtvochtigheid (tot 17%) en laten de productiviteit én creativiteit stijgen (15%). Daarbij draagt een betere verdeling van temperatuur bij aan een meer aangename werkplek. Kantoorplanten verlagen gezondheidsklachten zoals oogirritatie en ademhalingsklachten. Al met al stijgt het welzijn van medewerkers met zo’n 15%. Hier leest u alles over de gezondheidsvoordelen van interieurbeplanting.

Moswand met logo van uw bedrijf

Het is een goede binnenkomer: een moswand aan de muur, voorzien van uw bedrijfslogo. De zachte groene gloed van het mos gecombineerd met uw logo springt direct in het oog. Naast een stukje merkbeleving biedt deze plantenwand diverse voordelen. Een moswand dempt geluid en verbetert de akoestiek, het is onderhoudsvrij en geeft een unieke groen- en geurbeleving. Een wand met mos kan groots bij de entree geplaats worden maar ook als scheidingswand of bijvoorbeeld tegen het plafond gemaakt worden. Een mosmuur kan in de vorm van een schilderij, mobiele moswand of gedeeltelijke bekleding binnen uw kantoor geïntegreerd worden.

Voor HD groep Rotterdam mochten wij prachtige moswanden inclusief bedrijfslogo installeren. De moswanden dragen bij aan de inspirerende plekken die zij willen creëren. En daarmee is dit project een geslaagd voorbeeld van interieurbeplanting in een bedrijfspand.

Verhoog de sfeer op uw kantoor met planten

Planten op kantoor drukken een stempel op de sfeer en beleving in een bedrijfspand of kantoorlocatie. Planten zijn er natuurlijk in alle soorten en maten, waardoor u zelf invloed heeft op de uitstraling van uw locatie. De sleutel is natuurlijk om te weten wat u wil uitstralen: gaat u voor modern en tijdloos, strak en stijlvol of juist exotisch en avontuurlijk?
Grote groene kamerplanten zijn perfect om lege hoeken op te vullen. Of creëer een speels effect door hoge planten in lage potten af te wisselen met lage, brede planten in hoge potten. Er ontstaat al snel een mooie dynamiek wanneer u varieert in type planten: rustige bladplanten, planten met weelderige bladen of unieke bladtekening.

Wilt u hulp bij het kiezen van de juiste interieurbeplanting? We deelden eerder al onze tips. Daarbij raden we aan om voor kantoorplanten te kiezen die makkelijk te onderhouden zijn.

Uw merk vertalen naar planten

Veel bedrijven hebben een merkidentiteit en merkwaarden vastgesteld. Ze hebben beschreven wie zij als merk zijn, wat zij willen uitstralen en welke waarden zij op hun netvlies gebrand hebben. De planten op uw kantoor kunnen een verlengstuk vormen van uw huisstijl of merkidentiteit. Kantoorplanten kunnen duurzaamheid of lange termijn relaties symboliseren. Anderzijds kunnen planten natuurlijk bepaalde kleuren of vormen vertegenwoordigen, die terugkomen in uw huisstijl. Of ze dragen een symbolische betekenis, die weer resoneert met uw merkidentiteit. Denk aan een cactus die in Mexico staat voor doorzettingsvermogen of een aloë vera plant die genezing en gezondheid representeert.

Hulp bij uw interieurbeplanting?

Het Roessink-team adviseert u graag om de juiste planten voor uw kantoor te kiezen. Passend bij hetgeen u met uw bedrijf wil uitstralen, met planten die uw merk versterken. Onze specialisten helpen u uw interieurbeplanting op elkaar af te stemmen, verzorgen de inrichting en kunnen het onderhoud ook uit handen nemen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menzis Wageningen
Project

Menzis Wageningen

Als een kantoor compleet op de schop gaat, dan kan ook de interieurbeplanting niet achterblijven.

Samen zoeken we de interieurbeplanting uit zodat het naar uw smaak en wens is.

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactgegevens

Keijenborgseweg 2a | 7021 KP Zelhem | The Netherlands
0314 – 34 52 14 | E info@roessink.com

  • Nieuwsbrief

    Updates ontvangen? Ontvang maximaal 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.