Menu

Een mooi samenspel van duurzaamheid en innovatie heeft het provinciehuis in Den Haag onlangs een nieuwe levering van planten ontvangen. Deze planten zijn niet zomaar even wat planten; ze zijn onderdeel van een project dat de gezondheid van de medewerkers bevordert en tegelijkertijd een positieve impact heeft op het milieu.

De blikvanger van deze levering zijn de groene wanden die de muren van het provinciehuis sieren. Deze wanden zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een voorbeeld van duurzaamheid. Wat deze groene wanden zo bijzonder maakt, is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt – gerecyclede luiers. Ja, je leest het goed, luiers. Door gebruikte luiers te recyclen en om te zetten in een innovatief materiaal, wordt er een nieuwe bestemming gegeven aan een product dat anders in de afvalstroom zou belanden.

Maar wat is het verband tussen groene wanden en de gezondheid van medewerkers? Planten hebben talloze voordelen voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Ze zuiveren de lucht door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof vrij te geven. Dit zorgt voor een gezondere en frissere werkomgeving, waarin medewerkers zich prettig voelen, beter kunnen concentreren en productiever kunnen zijn.

Bovendien hebben studies aangetoond dat planten stress verminderen en de stemming verbeteren. Het provinciehuis erkent het belang van het welzijn van haar medewerkers en heeft daarom geïnvesteerd in deze groene wanden. Door een natuurlijke en rustgevende omgeving te creëren, wordt de werksfeer bevorderd en worden medewerkers gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen.

De keuze voor gerecyclede luiers als materiaal voor de groene wanden is een bewuste stap richting een duurzamere toekomst. Het provinciehuis toont leiderschap en innovatie door te laten zien dat zelfs alledaagse producten een tweede leven kunnen krijgen en een positieve impact kunnen hebben op het milieu.

grote kantoorplanten den haag kantoorplanten zuid holland provinciehuis den haag

Foto's van dit project

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactgegevens

Keijenborgseweg 2a | 7021 KP Zelhem | The Netherlands
0314 – 34 52 14 | E info@roessink.com

  • Nieuwsbrief

    Updates ontvangen? Ontvang maximaal 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.