Menu

De verschillende soorten kantoorplanten

Kantoorplanten zijn een essentieel element in de moderne werkomgeving, variërend van kleine vetplanten tot grote bladplanten. Ze verbeteren niet alleen de esthetiek, maar dragen ook bij aan een gezondere luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Populaire keuzes zijn de luchtzuiverende Spathiphyllum, de robuuste Dracaena, en de sierlijke Philodendron. Ook Ficus-soorten, zoals de Ficus Lyrata, zijn geliefd dankzij hun indrukwekkende bladeren. Elke plant heeft unieke verzorgingsbehoeften, variërend van lichtintensiteit tot watergift, wat zorgt voor een gediversifieerde groene ambiance. Kies de juiste kantoorplanten om een levendige en inspirerende werkomgeving te creëren.

Zamioculcas zamiifolia zz plant spathiphyllum lepelplant sansevieria vrouwentong

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Aglaonema Diamond Bay

De Aglaonema Diamond Bay is een opvallende verschijning voor op kantoor en brengt een stukje tropisch regenwoud naar de werkomgeving. Met een hoogte variërend van 40 tot 60 cm is deze plant zowel compact als opvallend. In zijn natuurlijke habitat groeit de Aglaonema Diamond Bay onder de grotere beplanting, wat betekent dat de plant goed gedijt in (half)schaduw. Dit maakt het een ideale keuze voor kantoorruimtes waar niet altijd direct zonlicht beschikbaar is.

De verzorging van de Aglaonema Diamond Bay is relatief eenvoudig, wat bijdraagt aan zijn populariteit voor interieurbeplanting op kantoor. De plant heeft weinig water nodig, waardoor hij vergevingsgezind is en ook geschikt is voor diegenen die niet gezegend zijn met groene vingers. Het is wel belangrijk om de grond licht vochtig te houden en te zorgen voor een goede waterafvoer, om wortelrot te voorkomen.

De Aglaonema Diamond Bay is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt ook bij aan een gezondere werkomgeving. Planten in het algemeen zijn bekend om hun vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren en stress te verminderen, wat resulteert in een prettigere en productievere werkplek.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Aglaonema Silver Bay

De Aglaonema Silver Bay, met zijn opvallende zilverachtige bladeren, is een aantrekkelijke aanvulling op het kantoorinterieur. Deze plant is verkrijgbaar in diverse hoogtes variërend van 20 cm tot wel 80 cm, waardoor hij flexibel inzetbaar is binnen verschillende ruimtes op kantoor. Van nature groeit de Aglaonema Silver Bay onder grotere beplanting in het tropisch regenwoud, wat betekent dat de plant goed gedijt in (half)schaduwrijke omgevingen. Dit maakt hem uitermate geschikt voor plekken op kantoor die niet direct blootgesteld worden aan zonlicht.

Het verzorgen van de Aglaonema Silver Bay is een fluitje van een cent. De plant heeft weinig water nodig en is daardoor vergevingsgezind, ook als hij eens een keer vergeten wordt. Het is wel belangrijk om de grond licht vochtig te houden en ervoor te zorgen dat overtollig water goed kan weglopen, om de wortels gezond te houden.

Naast zijn esthetische kwaliteiten draagt de Aglaonema Silver Bay bij aan een verbeterde luchtkwaliteit en een vermindering van stress op de werkplek. Planten in een kantooromgeving zorgen voor een rustgevende sfeer en kunnen de productiviteit en het welzijn van werknemers positief beïnvloeden.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Caryota Mitis

De Caryota Mitis, beter bekend als de vissenstaartpalm, is een unieke en sierlijke plant die een tropisch gevoel aan elk kantoorinterieur toevoegt. Deze palmsoort is te herkennen aan zijn bijzondere bladeren, die inderdaad veel weg hebben van de staart van een vis. Met een hoogte variërend van 80 cm tot wel 160 cm, kan de Caryota Mitis een indrukwekkende aanwezigheid hebben en draagt het bij aan een groene en levendige werkomgeving.

De vissenstaartpalm prefereert een plek in de schaduw of half schaduw, wat hem geschikt maakt voor verschillende locaties binnen het kantoor. Zijn behoefte aan regelmatig water, waarbij de grond vochtig dient te blijven, maakt dat deze plant wat meer aandacht vraagt dan sommige andere kantoorplanten. Echter, met de juiste verzorging is de Caryota Mitis een sterke en robuuste plant die voor lange tijd mee kan gaan.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Dracaena Surculosa Mike

De Dracaena Surculosa Mike, ook wel bekend als een variant van de drakenbloedboom, is een sierlijke en robuuste plant die perfect past binnen het kantoorinterieur. Met een hoogte variërend van 40 tot 60 cm, is het een compacte plant die niet veel ruimte in beslag neemt, maar wel een krachtige uitstraling heeft.

De naam “drakenbloedboom” is afgeleid van het Griekse woord ‘drakaina’, wat vrouwtjesdraak betekent. Dit is te danken aan het rode sap dat de plant kan produceren, wat vroeger werd gezien als het bloed van draken. Deze bijzondere eigenschap geeft de Dracaena Surculosa Mike een mystiek en uniek karakter.

Qua standplaats prefereert deze Dracaena de schaduw, wat hem uitermate geschikt maakt voor plekken binnen het kantoor die niet direct in het zonlicht staan. Daarnaast is de Dracaena Surculosa Mike zeer onderhoudsvriendelijk en heeft hij maar weinig water nodig om te gedijen. Dit maakt het een ideale plant voor op kantoor, waar niet altijd tijd is voor uitgebreide verzorging.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Ficus Cyathistipula

De Ficus Cyathistipula, beter bekend als de Afrikaanse vijgenboom, is een prachtige aanwinst voor elk kantoorinterieur. Deze plant, die in hoogte varieert van 60 tot wel 160 cm, is afkomstig uit de tropische regenwouden van Afrika en brengt een stukje van deze exotische sfeer mee naar uw werkomgeving.

Met zijn weelderige bladeren en robuuste uitstraling creëert de Ficus Cyathistipula een rustgevende en natuurlijke sfeer op kantoor. Dit bevordert niet alleen het welzijn van de medewerkers, maar draagt ook bij aan een positieve en productieve werkomgeving.

De Ficus Cyathistipula heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats, wat betekent dat hij graag in het volle licht staat. Dit maakt hem uitermate geschikt voor plaatsing bij een raam of op een andere lichte plek binnen het kantoor. Ondanks zijn voorkeur voor licht, is de plant toch relatief gemakkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven om de grond vochtig te houden, is voldoende om deze Afrikaanse schoonheid in optimale conditie te houden.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Aglaonema Maria

De Aglaonema Maria, ook wel bekend als Chinese Evergreen, is een sierlijke kamerplant die met haar subtiele schoonheid en gemakkelijke verzorging ideaal is voor interieurbeplanting op kantoor. Deze plant, met een hoogte variërend van 20 tot 60 cm, gedijt goed onder grotere beplanting in het tropisch regenwoud, wat haar tolerantie voor (half)schaduwrijke standplaatsen verklaart.

Het sierlijke bladpatroon en de compacte groeiwijze maken de Aglaonema Maria tot een echte blikvanger, zonder dat zij daarbij veel aandacht en zorg vereist. Weinig water is voldoende om deze plant te laten floreren, wat haar bijzonder onderhoudsvriendelijk maakt.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Aglaonema Stripes

De Aglaonema Stripes is een fascinerende plant die uw kantoorruimte ongetwijfeld zal verrijken. Deze plant, met een hoogte variërend van 40 tot 80 cm, is afkomstig uit de tropische regenwouden en heeft zich aangepast om te gedijen onder de schaduw van grotere beplanting. De Aglaonema Stripes staat bekend om haar opvallende bladeren met unieke strepen, wat een speels en tegelijkertijd elegant element toevoegt aan het interieur.

Voor de standplaats prefereert de Aglaonema Stripes (half) schaduwrijke omstandigheden, waardoor ze uitermate geschikt is voor kantoren waar direct zonlicht beperkt is. Deze aanpassingsvermogen maakt het een geliefde keuze voor interieurbeplanting op kantoor. Bovendien is de Aglaonema Stripes vergevingsgezind als het aankomt op water geven; een klein beetje water is voldoende om deze plant tevreden te houden.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Dracaena Surculosa

De Dracaena Surculosa, ook wel bekend als de drakenbloedboom, is een unieke en opvallende plant die een mystieke sfeer aan elk kantoor kan toevoegen. De plant kan variëren in hoogte van 20 cm tot wel 160 cm, waardoor er voor elke kantoorruimte een geschikte maat te vinden is. De naam ‘Dracaena’ komt van het Griekse woord ‘drakaina’, wat vrouwtjesdraak betekent. Deze naam is toegewezen aan de plant vanwege het rode sap dat de planten van dit geslacht kunnen produceren, wat associaties oproept met het bloed van een draak.

De Dracaena Surculosa heeft een voorkeur voor schaduwrijke standplaatsen, waardoor het een ideale plant is voor kantoren die niet over veel natuurlijk licht beschikken. Ondanks deze voorkeur voor schaduw, is de plant in staat om een krachtige uitstraling te hebben en kan het bijdragen aan een levendige atmosfeer in de ruimte.

Wat betreft de waterbehoefte is de Dracaena Surculosa zeer onderhoudsvriendelijk. De plant heeft relatief weinig water nodig, wat het een gemakkelijke keuze maakt voor drukke kantooromgevingen waar niet altijd tijd is voor uitgebreide plantenverzorging.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Dracaena Marginata

De Dracaena Marginata, een lid van de drakenbloedboomfamilie, is een imposante verschijning die perfect past in kantooromgevingen. Deze plant kan een hoogte bereiken van 80 tot wel 160 cm, waardoor het een krachtig visueel statement maakt in elke ruimte. De naam ‘Dracaena’ is afgeleid van het Griekse woord ‘drakaina’, wat vrouwtjesdraak betekent. Deze naam refereert aan het rode sap dat sommige soorten drakenbloedbomen produceren, dat historisch werd beschouwd als drakenbloed.

Met zijn exotische oorsprong in de regenwouden van Azië, Afrika en Midden-Amerika, brengt de Dracaena Marginata een stukje van de tropen naar uw kantoor. De plant heeft een voorkeur voor schaduwrijke plekken, wat het een ideale keuze maakt voor kantoorruimtes die niet overmatig worden blootgesteld aan direct zonlicht. Hierdoor is het niet alleen een esthetisch aantrekkelijke toevoeging, maar ook een praktische keuze voor verschillende kantooromstandigheden.

Wat betreft de verzorging, is de Dracaena Marginata een onderhoudsvriendelijke optie. De plant heeft weinig water nodig om te gedijen, wat het een geschikte keuze maakt voor drukke werkplekken waar niet altijd tijd is voor uitgebreide plantenverzorging.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Ficus Lyrata

De Ficus Lyrata, beter bekend als de tabaksplant of vioolbladplant, is een prachtige toevoeging aan het interieur van elk kantoor. Deze plant is herkenbaar aan zijn grote, glanzende bladeren die een opvallend accent geven aan de ruimte. Met een hoogte die kan variëren van 20 cm tot wel 160 cm, is de Ficus Lyrata in staat om zowel subtiele als krachtige groene accenten aan te brengen in uw werkomgeving.

Deze bijzondere Ficus-soort vindt zijn oorsprong in de warme klimaten van West-Afrika, waardoor het een plant is die houdt van licht en warmte. Het gedijt het beste op een zonnige plek, waardoor het ideaal is voor kantoorruimtes die veel natuurlijk licht ontvangen. De Ficus Lyrata is niet alleen een lust voor het oog, maar het draagt ook bij aan een gezondere werkomgeving door de lucht te zuiveren en het zuurstofgehalte te verhogen.

De verzorging van de Ficus Lyrata vraagt om een regelmatige watergift; de grond moet vochtig blijven, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om een goede balans te vinden om de plant in optimale conditie te houden. Roessink, uw partner in interieurbeplanting, staat klaar om u hierbij te ondersteunen. Wij voorzien niet alleen in de levering van hoogwaardige Ficus Lyrata planten, maar bieden ook de nodige zorg en onderhoud om ervoor te zorgen dat uw kantoorplanten gezond blijven en bijdragen aan een positieve werksfeer.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Ficus Moclame

De Ficus Moclame is een sierlijke kamerplant die met zijn glanzende, ronde bladeren een frisse en natuurlijke uitstraling geeft aan elk kantoor. Deze plant is afkomstig uit het zuiden van China en Maleisië, wat betekent dat hij goed gedijt in een warm en licht klimaat. Met een hoogte variërend van 80 tot 120 cm, kan de Ficus Moclame zowel als solitaire blikvanger dienen als in combinatie met andere planten voor een groene oase op de werkvloer.

De Ficus Moclame verkiest een standplaats met veel licht, maar kan ook overweg met iets minder direct zonlicht. Het is belangrijk om deze plant op een (licht) zonnige plek in uw kantoor te plaatsen om hem in optimale conditie te houden. De plant heeft een gemiddelde waterbehoefte; de grond moet vochtig blijven, maar het is belangrijk om te voorkomen dat de plant met zijn wortels in het water staat.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Kentia Howea Forsteriana

De Kentia Howea Forsteriana, beter bekend als de Kentiapalm, is een populaire kantoorplant die elegantie en rust uitstraalt. Deze palm is afkomstig van een eiland ten oosten van Australië en heeft zich aangepast aan verschillende binnenomstandigheden, waardoor het een ideale keuze is voor kantoorruimtes. Met een hoogte variërend van 80 tot wel 160 cm, creëert deze plant een indrukwekkend groen accent in de werkruimte.

De Kentiapalm prefereert een plekje in de (half) schaduw, wat betekent dat hij niet direct in het zonlicht hoeft te staan om goed te kunnen groeien. Dit maakt de plant zeer flexibel en eenvoudig te plaatsen op verschillende plekken binnen het kantoor. Belangrijk is wel om de plant vochtig te houden, maar pas op voor overbewatering.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Monstera Deliciosa Mosstok

De Monstera Deliciosa Mosstok, ook wel bekend als de gatenplant, is een ware blikvanger in elk kantoor. Deze tropische schoonheid, oorspronkelijk afkomstig uit de regenwouden van Zuid-Mexico tot Panama, heeft grote, glanzende bladeren met karakteristieke gaten en insnijdingen. De plant kan een hoogte bereiken van 80 tot 160 cm en groeit langs een mosstok, wat zorgt voor een natuurlijke en robuuste uitstraling.

De Monstera Deliciosa geeft de voorkeur aan een plek in de schaduw of halfschaduw, wat betekent dat hij niet direct zonlicht nodig heeft om te gedijen. Dit maakt hem bijzonder geschikt voor kantoorruimtes waar natuurlijk licht beperkt kan zijn. Het is belangrijk om de grond van de plant vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Philodendron Imperial Green

De Philodendron Imperial Green is een imposante groene schoonheid die met zijn weelderige bladeren een exotische flair aan elk kantoor toevoegt. Deze plant, afkomstig uit het regenwoud van Zuid-Amerika, kan variëren in hoogte van 20 tot wel 80 cm en is daarmee een veelzijdige keuze voor verschillende ruimtes binnen een kantooromgeving.

De Imperial Green heeft een voorkeur voor een standplaats in de schaduw of halfschaduw, waardoor hij prima gedijt op plekken waar direct zonlicht beperkt is. Dit maakt de plant uitermate geschikt voor kantoren, waar natuurlijk licht niet altijd in overvloed aanwezig is. Het is belangrijk om de aarde van de Philodendron vochtig te houden, maar pas op dat de wortels niet in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Philodendron Xanadu

De Philodendron Xanadu is een charmante groenblijvende plant die, met zijn compacte formaat en glanzende bladeren, een tropische sfeer in het kantoor brengt. Deze soort, afkomstig uit de weelderige regenwouden van Zuid-Amerika, varieert in hoogte tussen de 40 en 80 cm. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor diverse plekken binnen een kantoorruimte, of dit nu op een bureau is of als sierlijke toevoeging in een hoek van de kamer.

De Xanadu prefereert een standplaats in de schaduw of half schaduw, wat hem flexibel maakt in zijn plaatsing. Kantoren met beperkt natuurlijk licht vormen geen obstakel voor deze plant. Het is cruciaal om de aarde van de Philodendron Xanadu constant vochtig te houden, maar let er wel op dat overtollig water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Ficus Amstel King

De Ficus Amstel King is een imposante verschijning die met zijn statige gestalte en weelderige bladerdek een groene oase creëert op kantoor. Deze plant is verkrijgbaar in diverse hoogtes variërend van 80 tot 160 cm, waardoor hij perfect is als solitaire blikvanger of als onderdeel van een groene afscheiding.

Afkomstig uit de gevarieerde klimaten van Afrika, Zuid-Amerika en het zuiden van de Verenigde Staten, is de Ficus Amstel King aangepast aan een warme en lichte omgeving. Hij voelt zich dan ook het meest thuis op een zonnige plek voor het raam, waar hij volop kan genieten van natuurlijk daglicht. Regelmatige watergift is essentieel om de aarde vochtig te houden en de plant in topconditie te houden.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Monstera Deliciosa

De Monstera Deliciosa, ook bekend als de gatenplant, is een tropische schoonheid die een vleugje natuurlijke pracht aan elk kantoorinterieur toevoegt. Met zijn karakteristieke grote bladeren, voorzien van unieke insnijdingen en gaten, is het een plant die direct de aandacht trekt. De plant kan groeien tot een hoogte van 60 tot 80 cm, waardoor hij zowel geschikt is om op de vloer te plaatsen als op een verhoging voor een optimaal effect.

Deze exotische plant vindt zijn oorsprong in de tropische regenwouden van zuidelijk Mexico tot Panama, waar hij onder het bladerdak van grotere bomen en planten groeit. Dit maakt de Monstera Deliciosa goed aangepast aan een plek in de schaduw of half schaduw, ideaal voor kantoren waar niet altijd direct zonlicht aanwezig is.

Het is belangrijk om de aarde van de Monstera Deliciosa vochtig te houden, zonder dat de wortels in het water staan. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en zijn prachtige bladeren behoudt. Bij Roessink zorgen we ervoor dat uw Monstera Deliciosa de zorg krijgt die hij verdient, zodat u zich kunt concentreren op uw werk, omringd door groen.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Strelitzia Nicolai

De Strelitzia Nicolai, beter bekend als de witte paradijsvogelbloem, is een indrukwekkende plant die een exotische sfeer toevoegt aan elk kantoorinterieur. Met zijn indrukwekkende hoogte van 80 tot 160 cm en zijn grote, glanzende bladeren maakt deze plant een echt statement in elke ruimte. De Strelitzia Nicolai is afkomstig uit Zuid-Afrika, waar hij in warme, zonnige omstandigheden groeit.

Deze plant prefereert dan ook een standplaats op een zonnige plek in het kantoor. Hierdoor is de Strelitzia Nicolai uitermate geschikt om naast een raam te plaatsen waar hij kan genieten van voldoende natuurlijk licht. Het is wel belangrijk om de plant veel water te geven, zodat hij kan blijven floreren in de kantooromgeving.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Philodendron Imperial Red

De Philodendron Imperial Red is een aantrekkelijke plant die met zijn dieprode bladeren een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan elk kantoorinterieur. Deze plant, variërend in hoogte van 20 tot 80 cm, is afkomstig uit de regenwouden van Zuid-Amerika en is gewend aan de schaduwrijke ondergroei van deze weelderige omgevingen. Daarom prefereert de Philodendron Imperial Red een standplaats met schaduw of halfschaduw in het kantoor, waar hij kan gedijen zonder direct zonlicht.

Het is belangrijk om de aarde van de Philodendron Imperial Red vochtig te houden, maar pas op dat de wortels niet in het water staan. Deze balans in watergift zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en zijn prachtige, rode bladeren behoudt. Met de juiste zorg zal deze plant een opvallende en levendige toevoeging zijn aan uw kantoorruimte.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Philodendron Scandens mosstok

De Philodendron Scandens, met zijn sierlijke bladeren en gestage groei, is een uitstekende keuze voor kantoorbeplanting, en Roessink begrijpt dit als geen ander. Deze plant, die in hoogte varieert van 60 tot 120 cm, heeft zijn oorsprong in de rijke regenwouden van Zuid-Amerika en heeft een voorkeur voor een plekje in de schaduw of halfschaduw. De Philodendron Scandens mosstok voegt een frisse, groene touch toe aan uw kantoorruimte, terwijl het ook een rustgevende en natuurlijke sfeer creëert.

Het onderhoud van deze plant is eenvoudig, maar vereist enige aandacht, vooral wat betreft de watergift. In de zomermaanden dient de plant water te krijgen wanneer de grond droog aanvoelt. In de winter, echter, is het belangrijk om de grond een week droog te houden voordat de plant opnieuw water krijgt. Deze cyclus helpt om de Philodendron Scandens gezond en sterk te houden, zodat hij kan blijven gedijen in uw kantooromgeving.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Scindapsus Aureum

De Scindapsus Aureum, ook wel bekend als de Epipremnum aureum, is een prachtige, klimmende kamerplant die perfect past in het aanbod van Roessink voor kantoorbeplanting. Met zijn hartvormige bladeren en een lengte variërend van 80 tot 160 cm, voegt deze plant niet alleen een vleugje natuur toe aan uw kantoorruimte, maar draagt hij ook bij aan een gezondere werkomgeving.

Van nature voorkomend in de weelderige bosgebieden van Zuidoost-Azië, heeft de Scindapsus Aureum de mogelijkheid om uit te groeien tot indrukwekkende proporties, met bladeren die wel 90 cm groot kunnen worden. In een kantooromgeving zal deze plant waarschijnlijk niet zulke gigantische afmetingen bereiken, maar hij zal zeker een impact hebben op de luchtkwaliteit. Deze plant staat namelijk in de top 10 van meest luchtzuiverende planten, wat betekent dat hij actief bijdraagt aan het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht.

Wat betreft de verzorging, geeft de Scindapsus Aureum de voorkeur aan een plek in de schaduw of halfschaduw. De plant dient vochtig gehouden te worden, maar het is cruciaal om ervoor te zorgen dat de wortels niet in het water blijven staan. Een consistente watergift, afgestemd op de omstandigheden van uw kantoor, zal ervoor zorgen dat deze plant gedijt en zijn luchtzuiverende werk kan doen.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Schefflera Arboricola

De Schefflera Arboricola, ook wel bekend als de dwergschefflera, is een populaire keuze voor kantoorbeplanting dankzij zijn aantrekkelijke uiterlijk en eenvoudige verzorging. Met een hoogte variërend van 60 tot wel 160 cm, is deze plant in staat om een levendig accent toe te voegen aan elke kantoorruimte.

Deze soort is afkomstig uit Australië en Nieuw-Zeeland, en heeft zich aangepast aan verschillende klimaten, wat hem bijzonder veelzijdig maakt. De bladeren van de Schefflera Arboricola zijn glanzend en hebben een rijke, groene kleur, wat bijdraagt aan de visuele aantrekkingskracht van de plant. Bovendien is bekend dat deze plant bijdraagt aan een verbetering van de luchtkwaliteit, door het filteren van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof.

Voor de beste resultaten prefereert de Schefflera Arboricola een lichte standplaats, maar hij dient wel beschermd te worden tegen te veel direct zonlicht, wat de bladeren kan beschadigen. In de zomermaanden is het belangrijk om de plant vochtig te houden, terwijl in de winter de aarde wat mag opdrogen tussen de gietbeurten door. Deze tolerante aard maakt de Schefflera Arboricola tot een uitstekende keuze voor kantoren, waar de omstandigheden soms kunnen variëren.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Spathiphyllum Vivaldi

De Spathiphyllum Vivaldi, beter bekend als de lepelplant, is een prachtige toevoeging aan elk kantoor of interieur. Met zijn sierlijke witte bloemen, die inderdaad lijken op een lepel, en weelderige groene bladeren, zorgt deze plant voor een vleugje natuur en rust.

De Spathiphyllum Vivaldi is afkomstig uit het Amazonegebied en is gewend aan de vochtige omstandigheden van het regenwoud. Dit maakt dat deze plant bijzonder goed gedijt in een omgeving met voldoende vocht. Met een hoogte van 60 tot 80 cm is de lepelplant groot genoeg om op te vallen, maar niet zo groot dat hij overweldigend is.

Deze plant prefereert een plek in de schaduw of halfschaduw, wat hem ideaal maakt voor kantooromgevingen waar niet altijd direct zonlicht beschikbaar is. Bovendien is de Spathiphyllum Vivaldi één van de weinige planten die geen problemen heeft met te veel water. Het is belangrijk om de aarde goed vochtig te houden, en deze plant zal dit zeker waarderen.

Naast zijn aantrekkelijke uiterlijk staat de lepelplant ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Hij helpt bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht, wat bijdraagt aan een gezondere werkomgeving.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Rhipsalis Baccifera

De Rhipsalis Baccifera, ook wel bekend als de koraalcactus, is een unieke en interessante plant die een exotisch tintje aan uw interieur kan geven. Met zijn weelderige, hangende stengels en kleine, groene blaadjes is deze plant een echte blikvanger.

De Rhipsalis behoort tot de cactusfamilie, maar in tegenstelling tot de meeste cactussen heeft deze plant geen stekels. Hij komt oorspronkelijk uit Afrika en Zuid- en Midden-Amerika, waar hij groeit in regenwouden in plaats van woestijnen. Dit maakt de Rhipsalis een unieke cactussoort.

Met een hoogte van 20 tot 40 cm is de Rhipsalis Baccifera compact en perfect voor kleinere ruimtes. De plant kan zowel dichtbij als wat verder van het raam worden geplaatst, hoewel hij het beste gedijt op een plek met direct zonlicht. Desondanks is deze plant zeer aanpasbaar en kan hij ook prima overleven in minder lichte omstandigheden.

Het verzorgen van de Rhipsalis is eenvoudig, wat hem ideaal maakt voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers. Deze plant heeft liever een keer te weinig water dan te veel, en de grond mag tussen de gietbeurten door opdrogen.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Schefflera Gold Capella

De Schefflera Gold Capella, ook wel bekend als de vingerboom, is een populaire kamerplant die bekend staat om zijn mooie, glanzende bladeren en zijn gemakkelijke verzorging. Deze plant kan een prachtige aanvulling zijn op uw interieur, waarbij hij zowel schoonheid als natuurlijke charme toevoegt.

  • 60 tot 80
  • 80 tot 120
  • 120 tot 160

De Schefflera Gold Capella is een flexibele plant die zich goed kan aanpassen aan verschillende omgevingen. Hij komt oorspronkelijk uit Australië en Nieuw-Zeeland, maar heeft zich over de hele wereld verspreid als geliefde kamerplant.

De Schefflera Gold Capella geeft de voorkeur aan een lichte standplaats, maar hij kan schade oplopen bij te veel direct zonlicht. Een plek waar gefilterd licht binnenkomt, is ideaal voor deze plant. Hierdoor kunnen de bladeren hun mooie kleur behouden en gezond blijven.

In de zomermaanden heeft de Schefflera Gold Capella regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond tussen de gietbeurten door niet volledig uitdroogt. In de winter, wanneer de plant in een rustfase is, mag de grond wat meer opdrogen. Zorg ervoor dat u de plant niet te veel water geeft, want dit kan wortelrot veroorzaken.

Door zijn gemakkelijke verzorging en aantrekkelijke uiterlijk is de Schefflera Gold Capella een populaire keuze voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers. Met de juiste zorg kan deze plant een langdurige en levendige toevoeging aan uw interieur zijn.

Welke soorten kantoorplanten zijn er?

Anthurium wit/rood/roze/lila/zwart

De Anthurium, ook wel bekend als de Flamingoplant, is een exotische plant die opvalt door zijn prachtige, glanzende bloemen en donkergroene bladeren. Deze plant is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, rood, roze, lila en zwart, wat een levendige en kleurrijke toevoeging aan uw interieur kan zijn.

  • 20 tot 40
  • 40 tot 60

De Anthurium heeft zijn oorsprong in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika en heeft zich aangepast aan de omstandigheden van het binnenleven. Deze plant is relatief gemakkelijk te verzorgen en kan een lang leven in uw huis hebben met de juiste zorg.

De Anthurium geeft de voorkeur aan een lichte plaats in uw huis, maar direct zonlicht moet worden vermeden om schade aan de bladeren en bloemen te voorkomen. Een plek met gefilterd licht is ideaal voor deze plant.

Tijdens de zomermaanden heeft de Anthurium regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat het water goed kan wegvloeien, zodat de wortels niet in het water staan, wat wortelrot kan veroorzaken. In de winter, wanneer de plant in rust is, mag de grond tussen de gietbeurten door wat opdrogen. Dit helpt om een gezonde wortelstructuur te behouden.

De Anthurium is een schitterende plant die niet alleen een visuele aantrekkingskracht aan uw huis toevoegt, maar ook bijdraagt aan een gezonde binnenomgeving door de lucht te zuiveren. Met de juiste zorg kan deze plant jarenlang een prachtige aanvulling op uw interieur zijn.

Kantoorplanten voor interieurbeplanting door Roessink

Met dit artikel hebben we een uitgebreide blik geworpen op de diverse mogelijkheden die interieurbeplanting biedt voor op kantoor, waarbij de nadruk ligt op het creëren van een gezonde, inspirerende en esthetisch aantrekkelijke werkomgeving. Met een breed scala aan kantoorplanten biedt Roessink een oplossing op maat voor elk kantoor. Roessink Interieurbeplanitng neemt de zorge uit handen, door niet alleen te helpen bij het kiezen en combineren van de juiste planten, maar ook door het verzorgen van het onderhoud. Zo bent u verzekerd van een blijvend frisse en groene werkomgeving. Kies voor Roessink en maak de stap naar een groener, gezonder en productiever kantoor. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van kantoorplanten op de werkvloer.

Gerelateerd project

Atrium Amsterdam
Project

Atrium Amsterdam

In Amsterdam Zuid bij Atrium parking hebben wij twee gigantische moswanden geïnstalleerd.

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactgegevens

Keijenborgseweg 2a | 7021 KP Zelhem | The Netherlands
0314 – 34 52 14 | E info@roessink.com

  • Nieuwsbrief

    Updates ontvangen? Ontvang maximaal 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.