Menu

Het is vaak niet de meest uitnodigende omgeving om vijf dagen in de week productief te zijn. En dat terwijl dit wel zo zou moeten zijn. In tegenstelling tot een frisse en energieke omgeving die de medewerkers prikkelen en stimuleren zijn huidige kantoorpanden vaak nog steeds voorzien van een klassiek bureau en bijbehorende bureaustoel. Een kast ernaast met daarop een printer en de bekende kantoorartikelen en het interieur is vrijwel ingericht. En dat terwijl de mogelijkheden zo ontzettend groot zijn. Ben je benieuwd waarom kantoorplanten in jouw kantoor niet mogen ontbreken? Check dan de onderstaande voordelen!

Natuurlijke en groene verfraaiing van het interieur

Online vergaderen, gecreëerde flexplekken en werken vanuit huis. Sinds de pandemie zijn deze aspecten enorm populair geworden. Maar hoe overtuig je je werknemers terug te keren naar een kantoor dat grijs en grauw is? Juist. Met een fris en vernieuwde groene werkomgeving. Na de vergroening van het kantoorinterieur blijken medewerkers zelfs meer tevreden over het eigen functioneren. Ze hebben een hogere werktevredenheid en keren graag terug naar hun werk. En daarnaast is het optisch natuurlijk een stuk fraaier om tegenaan te kijken. Of het nu gaat om een moswand, een plantenwand of kerstdecoratie tijdens de feestdagen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Welzijn en comfort

Planten dragen op een positieve bij aan de welzijn en het comfort van de werkomgeving. Werknemers voelen zich meer op hun plek en de werkvloer wordt eerder gewaardeerd. Het resulteert, volgens een studie van de Technische Universiteit van Sydney, in meer plezier in hun werk. Het percentage in werktevredenheid nam met maar liefst 40% toe ten opzichte van een ruimte zonder planten. Daarnaast zorgen deze positieve effecten voor meer waardering onder collega’s. Groen maakt in dit geval dus echt gelukkiger.

Minder stress en een relaxte werkomgeving

Een natuurlijke en groene omgeving zorgt voor minder stress. Uit dit onderzoek, gedaan door de Washington State University, blijkt dat je je een stuk relaxter voelt in een groene omgeving .Het draagt bij aan het sneller en effectiever uitvoeren van complexe vraagstukken. Planten zorgen er tevens voor dat je je beter kunt concentreren, beter kunt nadenken en zelfs meer kunt onthouden. Minder stress en een relaxte werkomgeving, dat zijn twee grote pluspunten. Al met al zijn planten een aanwinst voor ieder bedrijfspand en haar medewerkers.

Zuurstof en luchtvochtigheid

Planten zorgen voor zuurstof. Dat weten we. Zuurstof verdringt de stofdelen die ons minder fijn laten voelen en zijn daarom de ideale oplossing om de ruimte op een natuurlijke manier te filteren en te zuiveren. Daarnaast zorgen kantoorplanten ook voor een hogere luchtvochtigheid. Een ideale luchtvochtig voor een werkruimte ligt tussen de 40 en 60 procent. Over het algemeen ligt dit percentage een stuk lager, en al helemaal in de winter. 

Gezondheid

Een kantoor met schone lucht draag bij aan zowel de fysieke als de mentale gezondheid van de medewerkers. Kortom, een omgeving met veel planten zorgt voor een gezondere omgeving. En dat is een prettige bijkomstigheid. Het zorgt hierbij ook voor een lager ziekteverzuim. Het ziekteverzuim ligt namelijk lager onder werknemers die in een groene ruimte werken. Gemiddeld kunnen werkgevers maar liefst rekenen op een gemiddelde van 1,6 ziektedag minder per medewerker per kalenderjaar. Een win-win situatie voor alle partijen, toch?

Geluid. Maar dan minder

Planten absorberen en verminderen geluid. Dit kan zowel in het gebouw zijn als erbuiten. Denk hierbij aan bedrijfspanden die vlakbij de snelweg liggen. Auto’s en vrachtwagens die dag en nacht langsrijden. Het kan voor veel frustratie zorgen. En dat is ook begrijpelijk. Planten dragen bij aan het creëren van een betere akoestiek en zorgen ervoor dat er rust ontstaat. Geen lawaai van de bonen koffieautomaat, de half functionerende printer of de collega’s die net te hard praten. Kortom, een aangenamere ruimte voor alle personen die er aanwezig zijn.

6 redenen waarom kantoorplanten niet mogen ontbreken onder elkaar. Roessink Interieurbeplanting heeft sinds 1983 ervaring met het aanleggen van bijvoorbeeld mos- en groene wanden. Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen of welke projecten wij in deze tijd hebben mogen realiseren? Neem dan gerust eens contact met ons op of bekijk hier onze reeds opgeleverde projecten! Wij komen tevens graag langs op locatie om onze producten en jouw ideeën te bespreken.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerd project

Urban Jungle bij VORM Rotterdam
Project

Urban Jungle bij VORM Rotterdam

Eerst het groen. Dan het kantoor. Dat is de visie van VORM. Dat wil zeggen dat deze Rotterdamse bouwer en projectontwikkelaar het kantoor als het ware om het groen heen heeft gebouwd.

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactgegevens

Keijenborgseweg 2a | 7021 KP Zelhem | The Netherlands
0314 – 34 52 14 | E info@roessink.com

  • Nieuwsbrief

    Updates ontvangen? Ontvang maximaal 4 keer per jaar onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.