knallende opening groene wanden montessorischool Floriande

knallende opening groene wanden montessorischool Floriande
groene wanden roessink interieurbeplanting

knallende opening groene wanden montessorischool Floriande

Montessorischool Floriande in Hoofddorp wilde een groener schoolgebouw. Hierbij werd niet gedacht aan een simpele groene wand, nee, aan twee groene wanden met een totale oppervlakte van 12 m2 middenin de aula. Door de wanden middenin de aula te plaatsen kunnen de kinderen van alle klassen van de schonere lucht en luchtvochtigheid profiteren.

De kinderen in de aula werden vermaakt door een televisiepersoonlijkheid. Lodewijk Hoekstra, bekend van Eigen Huis en Tuin, wist de school de hele ochtend te vermaken. Het was een druk programma waar alle klassen aan deelgenomen hebben, er werden plantjes gestekt, bloembollen gepoot en er werd in de aula voor de groene wand een quiz verzorgd gericht op duurzaamheid en binnengroen die is bedacht door NL Greenlabel en Roessink Interieurbeplanting. Daarnaast was er het officiële gedeelte, de opening van de groene wanden. De opening werd verricht door de wethouder van duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt. Op het podium stond een grote watertank met een inhoud van negentig liter water, directeur Egbert de Jong en wethouder John Nederstigt gaven de groene wanden voor het eerst water.

Roessink Interieurbeplanting is trots dat het zijn steentje bij heeft mogen dragen en deze groene wanden mocht plaatsen. Gerrit Roessink noemt de groene wanden ‘wall of life’ en zegt dat door die planten er meer zuurstof in de school komt waardoor de kinderen zich beter kunnen concentreren en beter leren. Wij zullen projecten als deze altijd steunen en hopen dat dit een start is om op deze manier (crowdfunding) veel meer scholen en openbare ruimtes groener en duurzamer in te richten.Wij zijn vastberaden om deze manier van ‘funding’ verder uit te breiden en kijken naar de mogelijkheden.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: NL greenlabel, coöperatiefonds Rabobank Regio Schiphol, Floraholland, Gemeente Haarlemmermeer, Roessink Interieurbeplanting en VHG en Intogreen.

Mocht u nieuwsgierig en enthousiast zijn of meer willen weten over dit crowdfunding traject of andere projecten, neem vrijblijvend contact op via info@roessink.com